Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Lekka sałatka z makaronem, serem feta i grejpfrutem

Lekka sałatka z makaronem, serem feta i grejpfrutem

Uwielbiasz makarony? Mamy coś dla Ciebie! Nasza sałatka z makaronem i serem feta zadowoli największego makaronowego smakosza. A do tego dostarczy Ci wielu wartościowych składników odżywczych — m.in. wapnia, witamin z grupy B i magnezu. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,71/5
(z 7 ocen)
Lekka sałatka z makaronem, serem feta i grejpfrutem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

625 kcal Kalorie
31 g Białko
31 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1213 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
200 g
 rukoli
100 g
 makaronu pełnoziarnistego, np. świderki
1
sztuka sera feta
200 g
1
sztuka buraka
100 g
1
sztuka grejpfruta
220 g
30 g
 płatków migdałów
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
łyżeczki rozmarynu
1,5 g
0,5
łyżeczki tymianku
1,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

625 kcal Kalorie
31 g Białko
31 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
1213 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, studzimy.

2

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni w trybie termoobieg.

3

Buraka obieramy i kroimy w słupki, przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na papier do pieczenia, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Pieczemy przez 15 minut.

4

Migdały prażymy przez minutę na suchej patelni.

5

Ser feta oraz miąższ grejpfruta kroimy w kostkę.

6

Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.