
Sałatka z łososiem wędzonym, komosą i ogórkiem

Kategorie




Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
100 g
|
komosy ryżowej
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
150 g
|
łososia wędzonego na zimno
|
3
|
łyżeczki posiekanego koperku
12 g
|
0,5
|
sztuki cytryny
40 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu naturalnego
40 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
0,3
|
łyżeczki czosnku granulowanego
1 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ogórka myjemy i kroimy na bardzo cienkie plasterki. Możemy użyć do tego mandoliny.
Łososia wędzonego tniemy na mniejsze, nieregularne kawałki.
W małej miseczce przygotowujemy sos. Łączymy jogurt naturalny z majonezem, suszonym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy, aż sos będzie gładki. Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu, mieszając.
Na talerzu układamy schłodzoną komosę. Na niej układamy plasterki ogórka, a następnie kawałki wędzonego łososia.
Całość polewamy przygotowanym sosem koperkowym.
Podajemy z plasterkami cytryny, którą możemy skropić sałatkę tuż przed jedzeniem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.