Sałatka z grillowanym halloumi
Zdrowe grillowanie? To możliwe! Pamiętaj, że na dobrym grillowym spotkaniu nie może zabraknąć porcji warzyw — a my mamy dla Ciebie idealną propozycję jej zapewnienia. Nasza sałatka z grillowanym halloumi to połączenie przygotowanego na grillu owczo-koziego sera i świeżych warzyw. Do tego sos z octu balsamicznego, pieczywo i gotowe — taka sałatka będzie hitem każdego spotkania przy grillu. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
440
kcal
Kalorie
21
g
Białko
20
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
1145
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
3
|
plastry sera halloumi
75 g
|
20 g
|
sałaty
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
10 g
|
2
|
kromki chleba żytniego razowego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
440
kcal
Kalorie
21
g
Białko
20
g
Tłuszcze
45
g
Węglowodany
1145
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Ser kroimy na plastry, grillujemy na grillu lub patelni.
2
Sałatę przekładamy na talerz, dodajemy pokrojone warzywa.
3
Zgrillowany ser kładziemy na sałacie, polewamy octem balsamicznym. Podajemy z pieczywem.