Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Sałatka z brzoskwiniami i migdałami

Sałatka z brzoskwiniami i migdałami

Owoce są w modzie – zwłaszcza owoce dodawane do dań wytrawnych, chociażby do dań na bazie pieczywa i sera. Jeśli masz ochotę ulec tej pysznej modzie – ale standardowa gruszka z kozim serem już Ci się znudziła, to mamy coś dla Ciebie. Sałatka z brzoskwiniami i migdałami to prawdziwa uczta dla zmysłów: zwłaszcza wzroku i smaku. Słodka brzoskwinia idealnie komponuje się tu z serem pleśniowym, rukolą i pieczywem. Całość dopełniają jeszcze chrupiące migdały i…soczyste winogrona, które dodatkowo podbijają smak sałatki. A składniki odżywcze? Znajdziesz tu m.in. moc beta-karotenu, potasu, wapnia i polifenoli. Koniecznie wypróbuj nasz przepis – smacznego!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z brzoskwiniami i migdałami
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

577 kcal Kalorie
21 g Białko
31 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
973 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
50 g
 rukoli
1
sztuka brzoskwini
90 g
50 g
 winogron
0,5
opakowania sera camembert
60 g
20 g
 migdałów
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżka octu balsamicznego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

577 kcal Kalorie
21 g Białko
31 g Tłuszcze
58 g Węglowodany
973 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Brzoskwinię kroimy na cienkie cząstki.

2

W misce układamy rukolę. Następnie dodajemy kawałki brzoskwini, winogrona i kawałki sera.

3

Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy migdały do zarumienienia.

4

Sałatkę skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Całość posypujemy solą i pieprzem do smaku.

5

Wierzch sałatki posypujemy migdałami. Gotowe danie podajemy z pieczywem. Pieczywo możemy opiec w opiekaczu lu podsmażyć na suchej, dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.