Sałatka z batatem, burakiem i serem kozim
Kto powiedział, że sałatki muszą być nudne? Sałatka z batatem, burakiem i serem kozim z pewnością do takich nie należy. Delikatna słodycz z warzyw, wyrazisty smak sera i do tego piękne kolory. Obiecujemy, będzie bardzo smakowicie.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
batata
|
2
|
sztuki buraka ugotowanego
200 g
|
20
|
plastrów sera koziego
200 g
|
40 g
|
rukoli
|
1
|
sztuka grejpfruta
220 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
6 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Buraka gotujemy lub pieczemy. Możemy też użyć gotowego ze sklepu.
Grejpfruta dzielimy na fileciki, buraka kroimy w „łódeczki”, ser kozi w kostkę.
Batata kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Na talerzu układamy rukolę, batata, buraka, fileciki z grejpfruta, ser kozi. Wszystko polewamy octem balsamicznym.
Smacznego!