Sałatka tex-mex

Sałatka tex-mex

Nasza sałatka tex-mex to prawdziwa fiesta smaków! Połączenie mięsa, tortilli i warzyw z hummusem zabierze Cię w prawdziwą kulinarną podróż. Każdy kęs to festiwal smaków, który sprawdzi się o każdej porze roku!

20 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
6,00/5
(z 4 ocen)
Sałatka tex-mex
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

404 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
429 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
200 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
sztuka awokado
140 g
120 g
 fasoli czerwonej konserwowej
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
0,5
garści świeżej kolendry
2 g
2
łyżki soku z limonki
12 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

404 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
429 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Mięso kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie.

2

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

3

Paprykę, awokado kroimy w kostkę.

4

Na talerzu układamy: mięso i warzywa. Skrapiamy sokiem z limonki. Posypujemy posiekaną kolendrą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.