
Ryż na mleku z czekoladą i malinami
Ryż na mleku z czekoladą i malinami ma wszystko, czego wymagamy od deseru idealnego. Jest nie tylko szybki i łatwy w wykonaniu, ale także rozpływa się w ustach, dostarczając niezapomnianych doznań smakowych. I nie zawiera dodatku cukru!
5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,72/5
(z 74 ocen)

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
496
kcal
Kalorie
25
g
Białko
13
g
Tłuszcze
75
g
Węglowodany
269
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
100 g
|
ryżu białego
|
1,5
|
szklanki mleka
375 g
|
0,4
|
sztuki czekolady
40 g
|
140 g
|
malin
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
3,5
|
łyżki odżywki białkowej
35 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
496
kcal
Kalorie
25
g
Białko
13
g
Tłuszcze
75
g
Węglowodany
269
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Zagotowujemy mleko.
2
Do gotującego się mleka dodajemy ryż, gotujemy na małym ogniu do miękkości, mieszając co jakiś czas.
3
Gdy ryż będzie gotowy, dodajemy pokruszoną czekoladę, odżywkę białkową i ksylitol. Dokładnie mieszamy.
4
Ryż przekładamy do miseczki i posypujemy malinami. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.