Ryż na mleku z czekoladą i malinami

Ryż na mleku z czekoladą i malinami

Ryż na mleku z czekoladą i malinami ma wszystko, czego wymagamy od deseru idealnego. Jest nie tylko szybki i łatwy w wykonaniu, ale także rozpływa się w ustach, dostarczając niezapomnianych doznań smakowych. I nie zawiera dodatku cukru!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,67/5
(z 64 ocen)
Ryż na mleku z czekoladą i malinami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

496 kcal Kalorie
25 g Białko
13 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
269 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu białego
1,5
szklanki mleka
375 g
0,4
sztuki czekolady
40 g
140 g
 malin
1
łyżka ksylitolu
15 g
3,5
łyżki odżywki białkowej
35 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

496 kcal Kalorie
25 g Białko
13 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
269 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Zagotowujemy mleko.

2

Do gotującego się mleka dodajemy ryż, gotujemy na małym ogniu do miękkości, mieszając co jakiś czas.

3

Gdy ryż będzie gotowy, dodajemy pokruszoną czekoladę, odżywkę białkową i ksylitol. Dokładnie mieszamy.

4

Ryż przekładamy do miseczki i posypujemy malinami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.