Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Ryby to zdecydowanie niedoborowy składnik naszego jadłospisu. Zgodzi się z tym właściwie każdy specjalista i powie, że warto szukać przepisów, które pomogą uzupełnić Twoje menu o te niezwykle wartościowe produkty. Nasze rozwiązanie? Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej! Ta klasyczna kompozycja smakowa pozwoli Ci wzbogacić dietę w takie składniki jak jod czy witamina B12. Koniecznie wypróbuj, a Twój organizm na pewno Ci podziękuje!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 4 ocen)
Ryba na parze z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
236 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
300 g
 świeżego mintaja
2
łyżeczki koperku
10 g
150 g
 ryżu basmati
300 g
 kapusty pekińskiej
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka ogórka
150 g
5
łyżek sok z cytryny
30 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

505 kcal Kalorie
34 g Białko
8 g Tłuszcze
77 g Węglowodany
236 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.

3

Przyprawioną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy odrobinę wody i przykrywamy.

4

Przygotowaną rybę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni przez około 15 minut.

5

Kapustę pekińską siekamy w drobne paski, następnie solimy i pozostawiamy, aby zmiękła.

6

Kroimy paprykę, ogórka, siekamy koperek.

7

Gdy kapusta pekińska zmięknie, odciskamy ją i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną paprykę, ogórka i posiekany koperek. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą i dokładnie mieszamy.

8

Rybę z pary podajemy z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?