Różowa owsianka

Różowa owsianka

Róż jest w modzie – zwłaszcza od kiedy na ekrany kin wszedł film o słynnej lalce Barbie. Jeśli więc chcesz dać się porwać różowemu szaleństwu, poniższy przepis jest właśnie dla Ciebie! Nasza różowa owsianka to perfekcyjne połączenie kwaskowatych malin i porzeczek ze słodką białą czekoladą oraz waniliowym puddingiem. Efekt? Smak, który pokochałaby bohaterka grana przez Margot Robbie oraz…mega dawka przeciwutleniających polifenoli. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 27 ocen)
Różowa owsianka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

587 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
93 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
3
łyżki płatków owsianych
30 g
0,5
szklanki mleka
125 g
100 g
 malin
1
opakowanie puddingu proteinowego o smaku waniliowym
200 g
100 g
 porzeczek czerwonych
0,3
sztuki białej czekolady
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

587 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
93 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Płatki owsiane gotujmy w mleku do miękkości.

2

Maliny blendujemy lub gotujemy z odrobiną wody.

3

Do miseczki dodajemy pudding proteinowy, następnie płatki.

4

Polewamy sosem z malin.

5

Dekorujemy porzeczkami. Posypujemy startą białą czekoladą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.