
Roladki z naleśników z łososiem wędzonym
Na śniadanie, kolację, łatwy w transporcie posiłek do pracy czy nieobalaną przekąskę na spotkanie ze znajomymi? Roladki z naleśników z łososiem wędzonym świetnie sprawdzą się w każdej sytuacji. Szybkie i proste w przygotowaniu – farsz składa się z zaledwie 3 składników – kremowy serek śmietankowy, łosoś i chrupiąca, lekko ostra rukola. Całość dania dopełnia dodatek świeżych warzyw – papryki i pomidorków koktajlowych. Przepis jest bogaty w kwasy omega-3, likopen, czy witaminę C. Smacznego!

Kategorie


Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki ciasta do naleśników
270 g
|
Farsz: |
|
6
|
łyżek serka śmietankowego
150 g
|
150 g
|
łososia wędzonego
|
75 g
|
rukoli
|
Do podania: |
|
5
|
sztuk pomidorków
100 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Naleśniki przygotowujemy wg przepisu na stronie https://centrumrespo.pl/przepisy/ciasto-do-nalesnikow/.
Gotowe naleśniki smarujemy serkiem, układamy rukolę i kawałki ryby.
Zwijamy ciasno naleśniki w rulon. Każdy rulon kroimy na mniejsze kawałki – po skosie, na około 2-3 centymetrowe porcje.
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Koperek drobno siekamy.
Kawałki naleśników układamy na talerzu i podajemy z pokrojonymi warzywami. Roladki posypujemy posiekanym koperkiem. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem.