
Respo ramen
Lubisz ramen? A co powiesz na Respo ramen? W naszej wersji to klasyczne danie kuchni japońskiej jest prawdziwą ucztą dla zmysłów. Nie dość, że prezentuje się apetycznie, to równie dobrze smakuje…i pachnie! A do tego jest superpożywne, pełne witamin i sycące. Mnóstwo zalet na jednym talerzu!

Kategorie





Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
2
|
plastry imbiru
10 g
|
1
|
sztuka cebuli dymki
20 g
|
2
|
łyżeczki sezamu
10 g
|
120 g
|
czerwonej fasoli
|
4
|
łyżeczki pasty miso
40 g
|
1
|
łyżka cukru
10 g
|
4
|
szklanki bulionu
1000 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzapakowego
10 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
200 g
|
karkówki
|
200 g
|
makaronu ramen
|
45 g
|
kukurydzy (pół kolby)
|
4
|
łyżeczki szczypiorku
20 g
|
1
|
listek nori
2,5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Drobno siekamy czosnek, cebulę i imbir.
W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy posiekane warzywa i sezam. Smażymy 3 minuty.
Dodajemy pastę miso, sos sojowy, fasolę i cukier. Dusimy 4 minuty. Dolewamy bulion.
Zupę blendujemy, dodajemy plastry kukurydzy i gotujemy 10 minut.
Karkówkę doprawiamy solą i pieprzem, grillujemy lub smażymy na patelni po 4 min z każdej strony.
Makaron gotujemy według instrukcji.
Do miski nakładamy makaron, mięso i kukurydzę, wlewamy zupę.
Górę obsypujemy szczypiorkiem i pociętymi nori.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
