Pudding czekoladowy z wiśniami

Pudding czekoladowy z wiśniami

Wiśnie i kakao – czy istnieje lepsze połączenie smaków? Nasz pudding czekoladowy z wiśniami, to świetny przykład na to, że dietetyczny deser wcale nie musi być nudny! Dzięki dodatkowi ksylitolu danie to jest idealną propozycją na fit-podwieczorek, który wprost rozpływa się w ustach. Koniecznie wypróbuj nasz przepis, zamknij oczy i ciesz się chwilą relaksu!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,40/5
(z 5 ocen)
Pudding czekoladowy z wiśniami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

300 kcal Kalorie
6 g Białko
3 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
54 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
0,5
szklanki mleka roślinnego
125 g
35 g
 płatków ryżowych
1
łyżka kakao
10 g
75 g
 wiśni mrożonych
1
łyżka ksylitolu
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

300 kcal Kalorie
6 g Białko
3 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
54 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki puddingu gotujemy w rondelku przez 6 minut.

2

Jeżeli składniki puddingu się nie połączą blendujemy na wysokich obrotach. W razie potrzeby dolewamy stopniowo wodę podczas blendowania, aby uzyskać preferowaną konsystencję.

3

Gotowe danie przekładamy do miseczek.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.