Proteinowa pianka truskawkowa

Proteinowa pianka truskawkowa

Prawie 30 g białka w porcji, witamina C, polifenole oraz wapń – tak brzmi krótka charakterystyka przepisu na orzeźwiający deser. A kryje się za nim proteinowa pianka truskawkowa, czyli świetny wybór (nie tylko) dla sportowców. Tak naprawdę deser ten można potraktować jak fit lody – pianka świetnie schładza, a do tego zachwyca truskawkowo-mlecznym smakiem. I co najlepsze – jej przygotowanie to tylko 15 minut. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Proteinowa pianka truskawkowa
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

275 kcal Kalorie
29 g Białko
5 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
361 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
300 g
 truskawek
3
sztuki kostek lodu
60 g
3
łyżki odżywki białkowej
30 g
0,5
szklanki mleka
125 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

275 kcal Kalorie
29 g Białko
5 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
361 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy erytrolem wedle uznania. Do wykonania dania najlepiej sprawdzą się mrożone owoce.

2

Gotowe danie przekładamy do miseczki. Możemy ozdobić dodatkowo niewielką ilością owoców.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.