
Potrawka z batatów ze szpinakiem i mięsem mielonym
Przepisy na dania główne nie muszą już być standardowe. Wypróbuj oryginalny przepis na potrawkę z batatów ze szpinakiem i mięsem mielonym, która zachwyci nawet najdelikatniejsze podniebienia. Smak jest bardzo oryginalny i wyjątkowy. Warto wypróbować go w swojej kuchni.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
wołowego mięsa mielonego
|
2,5
|
sztuki batatów
450 g
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
2,5
|
sztuki krojonych pomidorów
400 g
|
3
|
garści liści szpinaku
75 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
3
|
ząbki czosnku
18 g
|
0,8
|
opakowania kukurydzy konserwowej
200 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
0,8
|
szklanki bulionu warzywnego
200 g
|
2
|
szczypty pieprzu
0,5 g
|
1
|
łyżeczka kurkumy
2 g
|
1
|
plaster imbiru
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę
Cebulę i czosnek drobno siekamy
Na głębokiej patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Możemy dodać starty imbir
Dodajemy mięso i doprawiamy
Gdy mięso będzie już usmażone, dodajemy bataty. Wlewamy bulion
Dodajemy krojone pomidory. Doprawiamy do smaku
Dodajemy kukurydzę
Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut
Pod koniec dodajemy liście szpinaku i mieszamy. Nasza pyszna potrawka jest gotowa. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
