Placuszki z twarogu i kuskusu
Czy wiesz, że kasza kuskus świetnie sprawdza się w daniach na słodko? Nie wierzysz? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na placuszki z twarogu i kuskusu, a przekonasz się, że kuskus, banan i twarożek tworzą idealnie sycące i pyszne połączenie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
kaszy kuskus
|
1
|
opakowanie twarogu chudego
250 g
|
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
0,5
|
opakowania jogurtu naturalnego
200 g
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do napęcznienia (ilość wody dobieramy według instrukcji na opakowaniu).
Do kuskusu dodajemy twaróg i jajka. Całość blendujemy, następnie dodajemy ksylitol, ekstrakt waniliowy i oliwę. Mieszamy do połączenia się składników.
Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Patelnię smarujemy ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Za pomocą łyżki nakładamy niewielkie porcje ciasta na patelnię, zachowując odległość między nimi. Zmniejszamy moc palnika i smażymy do ścięcia. Przewracamy przy pomocy płaskiej łopatki i smażymy do ścięcia.
Podajemy z jogurtem i owocami.