Pizza z tuńczykiem, oliwkami i cebulą czerwoną

Pizza z tuńczykiem, oliwkami i cebulą czerwoną

15 min
Czas przygotowania
22 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,75/5
(z 16 ocen)
Pizza z tuńczykiem, oliwkami i cebulą czerwoną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

1006 kcal Kalorie
61 g Białko
46 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
1680 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
1
sztuka Piadiny
120 g
0,1
opakowania passaty
60 g
1
sztuka sera
120 g
12
sztuk oliwek
36 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
opakowanie tuńczyka
120 g
2
łyżeczki oliwy
10 g
2
szczypty soli
0,5 g
0,2
łyżeczki oregano
0,5 g
6
sztuk pomidorków
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

1006 kcal Kalorie
61 g Białko
46 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
1680 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Nagrzewamy piekarnik do 240 stopni tryb góra dół lub opcję grill.

2

Spód do pizzy smarujemy oliwą, następnie passatą pomidorową. Solimy i posypujemy oregano.

3

Na placku układamy mozzarellę, oliwki, krążki cebuli, tuńczyka, pomidorki.

4

Pieczemy pizzę około 8 minut w trybie górna grzałka lub grill na wysokiej półce piekarnika.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.