Pizza z tuńczykiem, oliwkami i cebulą czerwoną
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
1006
kcal
Kalorie
61
g
Białko
46
g
Tłuszcze
76
g
Węglowodany
1680
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka Piadiny
120 g
|
0,1
|
opakowania passaty
60 g
|
1
|
sztuka sera
120 g
|
12
|
sztuk oliwek
36 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka
120 g
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
2
|
szczypty soli
0,5 g
|
0,2
|
łyżeczki oregano
0,5 g
|
6
|
sztuk pomidorków
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
1006
kcal
Kalorie
61
g
Białko
46
g
Tłuszcze
76
g
Węglowodany
1680
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Nagrzewamy piekarnik do 240 stopni tryb góra dół lub opcję grill.
2
Spód do pizzy smarujemy oliwą, następnie passatą pomidorową. Solimy i posypujemy oregano.
3
Na placku układamy mozzarellę, oliwki, krążki cebuli, tuńczyka, pomidorki.
4
Pieczemy pizzę około 8 minut w trybie górna grzałka lub grill na wysokiej półce piekarnika.