Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Pizza z salami i papryką

Pizza z salami i papryką

Czy wiesz, że pizza potrafi być pełnowartościowym posiłkiem, którym możesz rozkoszować się, także będąc na diecie? Serio! Klucz do sukcesu? Unikaj pizzo-podobnych wyrobów z sieciówek – pełnych rafinowanej mąki i tłuszczu. Zamiast tego postaw na domowe gotowanie i naszą pizzę z salami i papryką, która poleca się na obiad dla całej rodziny. Znajdziesz tu pełnoziarniste ciasto pełne błonnika, źródła białka (salami, parmezan), oliwę i mnóstwo świeżej papryki. Całość dobrze syci, a także dostarcza witaminy C, beta-karotenu czy wapnia. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis!

20 min
Czas przygotowania
120 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pizza z salami i papryką
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
21 g Białko
25 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
603 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
1
porcja spodu na pizzę pełnoziarnistą
550 g

Sos:

0,3
opakowania passaty pomidorowej
200 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
2
szczypty soli
0,5 g
2
szczypty pieprzu
0,5 g
1
łyżeczka bazylii suszonej
4 g
1
łyżeczka czosnku granulowanego
3 g

Dodatki:

8
plastrów salami
120 g
0,5
sztuki papryki
85 g
4
łyżki parmezanu
40 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
21 g Białko
25 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
603 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Spód do pizzy przygotowujemy według przepisu: https://centrumrespo.pl/przepisy/pelnoziarniste-ciasto-na-pizze/

2

W czasie pieczenia spodu przygotowujemy sos. Do rondelka wlewamy passatę, dodajemy przyprawy i doprowadzamy do wrzenia.

3

Po upieczeniu spodu pozostawiamy rozgrzany piekarnik.

4

Dodatki do pizzy kroimy, ser ścieramy na tarce.

5

Spód smarujemy przygotowanym sosem. Całość posypujemy serem, następnie układamy salami i paski papryki.

6

Przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika i pieczemy do rozpuszczenia sera.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.