Pizza na spodzie z tortilli
Pizza na diecie? I to taka, której przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut? Z Respo nie ma rzeczy niemożliwych – pizza na spodzie z tortilli poleca się na obiad! Przepis na wykwintną pizzę z serem pleśniowym, gruszką i orzechami zachwyca w swojej prostocie – wszystkie składniki wystarczy ułożyć na gotowej tortilli. Brzmi świetnie, prawda? Koniecznie wypróbuj – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka tortilli
60 g
|
0,1
|
opakowania passaty
40 g
|
0,3
|
opakowania sera z niebieską pleśnią
30 g
|
0,5
|
sztuki gruszki
65 g
|
2
|
plastry szynki parmeńskiej
30 g
|
10 g
|
orzechów włoskich
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tortillę smarujemy passatą.
Nakładamy pokrojony ser.
Gruszkę kroimy w cienkie plastry i nakładamy na ser.
Tortillę przedkładamy na zimną patelnię, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na średnim ogniu, aż ser się rozpuści. Możemy też podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (tryb góra-dół) do rozpuszczenia sera.
Na gotową tortillę nakładamy szynkę i orzechy.