
Pierś z kurczaka pieczona z ziemniakami
Chude mięso kurczaka często gości na naszych stołach. Jemy kotlety, kurczaka pieczonego, sałatki i zapiekanki z kurczakiem. Ciekawą propozycją może być pierś z kurczaka pieczona z ziemniakami, z dodatkiem papryki i cukinii. Orientalnego smaku nada potrawie dodatek kuminu.

Kategorie












Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, podgotowujemy ok. 5-6 minut i odcedzamy
Do blaszki wysypujemy kumin i kurkumę, następnie dodajemy pokrojone warzywa i odcedzone ziemniaki
Spłaszczamy pierś z kurczaka w najszerszym miejscu, żeby była w miarę równej grubości i także wkładamy do blaszki
Wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy sól, pieprz i mieszamy wszystkie składniki razem
Wkładamy do piekarnika i po 25 minutach danie jest gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
