Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem

Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem

Nie wiesz jak zwiększyć ilość ryb w swoim codziennym jadłospisie? Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem z naszego przepisu jest idealnym przykładem, jak możesz dokonać tego w smaczny i zdrowy sposób.

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 5 ocen)
Pieczywo z pastą z tuńczyka, z ogórkiem i koperkiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

499 kcal Kalorie
35 g Białko
21 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1395 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bułki grahamki
140 g
2
opakowania tuńczyka w sosie własnym
240 g
4
łyżki kiełków rzodkiewki
31,99 g
50 g
 miksu sałat
1
sztuka ogórka
150 g
0,5
łyżeczki koperku
2,5 g
4
łyżeczki musztardy
40 g
2
łyżki majonezu wegańskiego
50 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

499 kcal Kalorie
35 g Białko
21 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
1395 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo kroimy.

2

Tuńczyka przekładamy do miski.

3

Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do tuńczyka razem z musztardą oraz majonezem. Całość mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.

4

Na pieczywie układamy kiełki, kładziemy pastę i na nią układamy liście sałaty. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.