Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Pieczony ser feta ze szparagami

Dlaczego warto wypróbować nasz przepis na pieczony ser feta ze szparagami? Po pierwsze: ze względu na moc składników odżywczych. Szparagi są dobrym źródłem żelaza, witaminy C, folianów i błonnika, za to feta dostarcza wapnia. Ale to nie wszystko – bo to 5-składnikowe danie to też prostota wykonania i…niepowtarzalny smak. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pieczony ser feta ze szparagami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

420 kcal Kalorie
24 g Białko
20 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
1493 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
1
sztuka sera feta
200 g
8
sztuk szparagi
240 g
1
łyżeczka oliwa
5 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
sztuka półbagietki
110 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

420 kcal Kalorie
24 g Białko
20 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
1493 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, tryb góra – dół.

2

Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki, tniemy na mniejsze kawałki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, łebki zostawiamy na później.

3

Na szparagi wylewamy oliwę. Ruszamy energicznie naczyniem, aby obtoczyć je w tłuszczu.

4

Pośrodku kładziemy ser i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut. W połowie czasu pieczenia dokładamy główki.

5

Gdy szparagi są miękkie, wyjmujemy z piekarnika, posypujemy pieprzem i podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?