Pieczony łosoś z jarmużem i batatami

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,96/5
(z 23 ocen)
Pieczony łosoś z jarmużem i batatami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

426 kcal Kalorie
26 g Białko
18 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
1862 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
4
porcje łososia
400 g
4
sztuki batatów
800 g
6
garści jarmużu
150 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
łyżeczka papryki ostrej
3 g
0,5
garści tymianku
7 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
szczypta pieprzu cytrynowego
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

426 kcal Kalorie
26 g Białko
18 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
1862 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni

2

Łososia dzielimy na dwie części, obsypujemy solą i pieprzem cytrynowym

3

Bataty kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy papryką słodką oraz ostrą, tymiankiem, pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 20 minut

4

Do batatów dodajemy jarmuż, mieszamy ze sobą i pieczemy przez 5 minut

5

Łososia obsmażamy na rozgrzanej patelni przez 30 sekund z każdej strony. Układamy na batatach z jarmużem i pieczemy jeszcze przez 5 minut

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?