Pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami
Tylko dla podopiecznych

Pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami

Falafel, czyli klasyczne danie kuchni Bliskiego Wschodu to idealny kandydat na pyszny, pełnowartościowy posiłek w wersji wegańskiej. Jeżeli lubisz te niezwykle popularne, roślinne kotleciki, koniecznie wypróbuj nasz przepis na pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami! Jak sama nazwa wskazuje, w naszej wersji, ta klasyczna potrawa kuchni arabskiej, została wzbogacona o słodki smak buraków oraz charakterystycznych dla kuchni polskiej, starte warzywa korzeniowe. Całość dopełniają przyprawy – kumin oraz natka pietruszki, tworząc danie, które posmakuje zarówno fanom kuchni odległych rejonów świata, jak i tym, którzy na co dzień preferują raczej rodzime smaki.

15 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol

Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.

Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.

Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.

Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.