Pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami
Falafel, czyli klasyczne danie kuchni Bliskiego Wschodu to idealny kandydat na pyszny, pełnowartościowy posiłek w wersji wegańskiej. Jeżeli lubisz te niezwykle popularne, roślinne kotleciki, koniecznie wypróbuj nasz przepis na pieczone buraczane falafele z ryżem i tartymi warzywami! Jak sama nazwa wskazuje, w naszej wersji, ta klasyczna potrawa kuchni arabskiej, została wzbogacona o słodki smak buraków oraz charakterystycznych dla kuchni polskiej, starte warzywa korzeniowe. Całość dopełniają przyprawy – kumin oraz natka pietruszki, tworząc danie, które posmakuje zarówno fanom kuchni odległych rejonów świata, jak i tym, którzy na co dzień preferują raczej rodzime smaki.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.