Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

Dziś rewelacyjny przepis na pieczeń z indyka, która będzie idealna zarówno na kanapki jak i na obiad, dodatek do sałatek czy nadzienie do domowych tortilli. Pieczeń jest bardzo aromatyczna, krucha i soczysta. Robi się ją bardzo łatwo i z powodzeniem może zastąpić kupne wędliny.

20 min
Czas przygotowania
110 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,90/5
(z 48 ocen)
Pieczeń z indyka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

242 kcal Kalorie
28 g Białko
8 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
187 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
500 g
 mięsa mielonego z indyka
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka cukinii
200 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka sezamu
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

242 kcal Kalorie
28 g Białko
8 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
187 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Cebulę, czosnek i cukinię drobno siekamy.

3

Posiekane warzywa mieszamy razem z mięsem mielonym oraz jajkiem, doprawiamy wedle uznania.

4

Posypujemy sezamem, tymiankiem i natką pietruszki.

5

Pieczemy w keksówce przez około 80-90 minut. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.