Pianka z galaretki
Jak sprawić, żeby prosty deser nabrał zupełnie nowego wymiaru? W przypadku owocowej galaretki wystarczą dwa kroki. Pierwszy – dodatek erytrolu. I drugi: miksowanie na wysokich obrotach. Efekt? Rozpływająca się w ustach pianka, której nie powstydziliby się producenci słynnego Ptasiego Mleczna. Lekki jak chmurka i orzeźwiający: taki właśnie jest ten super prosty deser. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie galaretki truskawkowej (proszku)
75 g
|
1,2
|
szklanki wody
300 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Galaretkę i erytrol rozpuszczamy w podanej ilości wody.
Pozostawiamy galaretkę na ok. 1 godzinę do przestudzenia. Następnie miksujemy galaretkę na wysokich obrotach przez 10-15 minut do powstania gęstej, trudno przelewającej się piany.
Gotowy mus przekładamy do naczynia lub pucharków i pozostawiamy w lodówce na ok. 1 godzinę (najlepiej pozostawić na noc).