
Pęczakotto z burakami i polędwiczką wieprzową
Z czym kojarzy Ci się kasza? Koniecznie wypróbuj nasze pęczakotto z burakami i polędwiczką wieprzową, a przekonasz się, że kasza smakuje świetnie, nie tylko jako dodatek do gulaszu! W naszej wersji, niezwykla pożywna kasza pęczak łączy się z delikatnym mięsem wieprzowym i słodkimi burakami, tworząc perfekcyjną propozycję obiadu. Niezależnie od tego, czy masz możliwość, żeby zjeść obiad w domu, czy też musisz zabrać go do pracy, potrawa przygotowana według poniższych wskazówek sprawdzi się idealnie!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
polędwiczki wieprzowej
|
200 g
|
kaszy pęczak
|
1
|
sztuka pietruszki
50 g
|
1
|
sztuka marchewki
45 g
|
1
|
sztuka buraka
100 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Polędwiczka Wieprzowa.
Polędwiczkę myjemy i oczyszczamy, po czym doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i skrapiamy oliwą.
Zamarynowaną polędwiczkę pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
Pieczoną polędwiczkę kroimy na kawałki.
Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji podanych na opakowaniu.
Dokładnie myjemy buraka. Gotujemy bez obierania do miękkości.
Ugotowanego buraka obieramy i kroimy na równe kawałki.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i dusimy w rondlu. Marchew i pietruszkę kroimy w kostkę i dodajemy do rondla z cebulką i dusimy dalej.
Do podsmażonych warzyw dodajemy ugotowany wcześniej pęczak, ugotowane buraki i wszystko mieszamy.
Wymieszane produkty w rondlu doprawiamy solą i pieprzem. Pęczakotto przekładamy na talerz i układamy na wierzchu polędwiczkę.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
