Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem

Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem

Potrzebujesz pomysłu na szybkie i kreatywne śniadanie? Nasza pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem jest właśnie dla Ciebie! Nie dość, że ma wyrazisty, lekko ostry smak to jeszcze dostarcza mnóstwo białka, błonnika i kwasów omega-3. Dawka energii na dobry początek dnia gwarantowana!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,69/5
(z 42 ocen)
Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

428 kcal Kalorie
35 g Białko
12 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
2692 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
4
łyżki kaparów
40 g
9
sztuk oliwek
27 g
1
sztuka ogórka
150 g
2
sztuki rzodkiewek
30 g
3
łyżki soku z cytryny
18 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
łyżeczki musztardy
5 g
1
sztuka bułki grahamki
70 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

428 kcal Kalorie
35 g Białko
12 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
2692 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Tuńczyka rozgniatamy widelcem. Oliwki i kapary drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

Warzywa kroimy w plasterki.

3

Pastę podajemy z warzywami i pieczywem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera