
Pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem
Potrzebujesz pomysłu na szybkie i kreatywne śniadanie? Nasza pasta z tuńczyka z kaparami, oliwkami, rzodkiewką i pieczywem jest właśnie dla Ciebie! Nie dość, że ma wyrazisty, lekko ostry smak to jeszcze dostarcza mnóstwo białka, błonnika i kwasów omega-3. Dawka energii na dobry początek dnia gwarantowana!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
428
kcal
Kalorie
35
g
Białko
12
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
2692
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
4
|
łyżki kaparów
40 g
|
9
|
sztuk oliwek
27 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
2
|
sztuki rzodkiewek
30 g
|
3
|
łyżki soku z cytryny
18 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
0,5
|
łyżeczki musztardy
5 g
|
1
|
sztuka bułki grahamki
70 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
428
kcal
Kalorie
35
g
Białko
12
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
2692
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Tuńczyka rozgniatamy widelcem. Oliwki i kapary drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2
Warzywa kroimy w plasterki.
3
Pastę podajemy z warzywami i pieczywem. Smacznego!