Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem, czyli przepis idealny na Wielkanoc…i nie tylko! Ta klasyczna pasta świetnie sprawdzi się w roli pożywnego śniadania lub kolacji perfekcyjnej na dowolny dzień w roku. A my obiecujemy, że w jej smaku zakochasz się od pierwszego kęsa. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
465
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
538
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
4
|
sztuki jajek
222 g
|
19,99 g
|
jogurtu
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
2
|
sztuki pomidorów suszonych
40 g
|
4
|
kromki pieczywa razowego
120 g
|
40 g
|
rukoli
|
12
|
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
465
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
48
g
Węglowodany
538
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Jajka gotujemy we wrzącej wodzie 9 minut, po czym studzimy i obieramy.
2
Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany szczypiorek, posiekane suszone pomidory, sól, pieprz, jogurt, majonez i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
3
Gotową pastę jajeczną podajemy z pomidorkami koktajlowymi, rukolą i pieczywem.
Smacznego!