Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem, czyli przepis idealny na  Wielkanoc…i nie tylko! Ta klasyczna pasta świetnie sprawdzi się w roli pożywnego śniadania lub kolacji perfekcyjnej na dowolny dzień w roku. A my obiecujemy, że w jej smaku zakochasz się od pierwszego kęsa. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,59/5
(z 39 ocen)
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

465 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
538 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
4
sztuki jajek
222 g
19,99 g
 jogurtu
2
łyżeczki majonezu
20 g
2
sztuki pomidorów suszonych
40 g
4
kromki pieczywa razowego
120 g
40 g
 rukoli
12
sztuk pomidorków koktajlowych
240 g
2
łyżeczki  szczypiorek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

465 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
538 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajka gotujemy we wrzącej wodzie 9 minut, po czym studzimy i obieramy.

2

Obrane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany szczypiorek, posiekane suszone pomidory, sól, pieprz, jogurt, majonez i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Gotową pastę jajeczną podajemy z pomidorkami koktajlowymi, rukolą i pieczywem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.