Pancakes

Amerykańskie puszyste i delikatne placuszki, czyli Pancakes. To idealnie pyszne śniadanie, ale również i deser. Pancakes`y są idealną przekąską dla osób lubiących tego typu desery. Pancakes`y z mojego przepisu można wykorzystać w posiłkach dla dzieci.

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,35/5
(z 51 ocen)
Pancakes
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

398 kcal Kalorie
13 g Białko
16 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
77 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
2
sztuki dojrzałych bananów
240 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
12
łyżek płatków owsianych
120 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
1
sztuka laska wanilii
5 g
0,2
sztuki chipsów czekoladowych (gorzkiej czekolady)
20 g
1
łyżeczka oleju kokosowego
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

398 kcal Kalorie
13 g Białko
16 g Tłuszcze
52 g Węglowodany
77 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka i nasiona z laski wanilii. Wszystko dokładnie mieszamy

2

Dodajemy płatki owsiane i następnie całość mieszamy

3

Do gotowej masy możemy dodać ulubione dodatki np. gorzką czekoladę

4

Smażymy na patelni lekko zwilżonej olejem kokosowym, dekorujemy i gotowe! Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?