
Pancakes
Amerykańskie puszyste i delikatne placuszki, czyli Pancakes. To idealnie pyszne śniadanie, ale również i deser. Pancakes`y są idealną przekąską dla osób lubiących tego typu desery. Pancakes`y z mojego przepisu można wykorzystać w posiłkach dla dzieci.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
399
kcal
Kalorie
13
g
Białko
16
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
77
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki dojrzałych bananów
240 g
|
2
|
sztuki jajek kurzych
112 g
|
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
3
|
łyżeczki masła orzechowego
30 g
|
1
|
sztuka laska wanilii
5 g
|
0,2
|
sztuki czekolady gorzkiej
20 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
399
kcal
Kalorie
13
g
Białko
16
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
77
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajka, masło orzechowe i nasiona z laski wanilii. Wszystko dokładnie mieszamy.
2
Dodajemy płatki owsiane, pokruszoną czekoladę i mieszamy.
3
Smażymy na patelni lekko zwilżonej olejem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
