Pancakes z tofu i owocami
Szukasz pomysłu na pełnowartościowy posiłek na słodko? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pancakes z tofu i owocami! Te pyszne, wegańskie placuszki zawdzięczają swój delikatny smak dodatkowi naturalnego tofu, smakiem do złudzenia przypominającego słodki twarożek, połączonego z mieszanką aromatycznych przypraw, egzotycznymi owocami i syropem klonowym. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
9
|
łyżek mąki pszennej
135 g
|
1
|
szklanka mleka roślinnego
250 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
0,5
|
łyżeczki kardamonu
2,5 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
0,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
0,5
|
sztuki małego banana
55 g
|
150 g
|
mango
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu blendujemy na gładką masę.
Następnie do blendera dodajemy wszystkie składniki na ciasto, tj.: mąkę, cynamon, kardamon, ksylitol, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, mleko roślinne, olej, sól i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Placki smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu lub przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym w oleju.
Placuszki podajemy z owocami i polewamy syropem. Smacznego!