Pancakes z tofu i owocami
Szukasz pomysłu na pełnowartościowy posiłek na słodko? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pancakes z tofu i owocami! Te pyszne, wegańskie placuszki zawdzięczają swój delikatny smak dodatkowi naturalnego tofu, smakiem do złudzenia przypominającego słodki twarożek, połączonego z mieszanką aromatycznych przypraw, egzotycznymi owocami i syropem klonowym. Spróbuj koniecznie!
        Kategorie
          
          
          
          
          
          
          Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              opakowanie tofu naturalnego 
             
                          
                180 g
               
                       | 
          
| 
           
            9
           
         | 
        
           
              łyżek mąki pszennej 
             
                          
                135 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szklanka mleka roślinnego
             
                          
                250 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżki ksylitolu
             
                          
                30 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              łyżeczki cynamonu
             
                          
                2 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              łyżeczki kardamonu
             
                          
                2,5 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              łyżeczki ekstraktu waniliowego
             
                          
                1,5 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              łyżeczki proszku do pieczenia
             
                          
                2 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżeczki oleju rzepakowego
             
                          
                10 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżeczki syropu klonowego
             
                          
                20 g
               
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              sztuki małego banana
             
                          
                55 g
               
                       | 
          
| 
           
            150 g 
           
         | 
        
           
               mango
             
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szczypta soli
             
                          
                0,25 g
               
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu blendujemy na gładką masę.
Następnie do blendera dodajemy wszystkie składniki na ciasto, tj.: mąkę, cynamon, kardamon, ksylitol, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, mleko roślinne, olej, sól i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Placki smażymy na patelni teflonowej bez tłuszczu lub przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym w oleju.
Placuszki podajemy z owocami i polewamy syropem. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.