
Owsiany batonik z masłem orzechowym
Lubisz orzeszki ziemne? Nasz owsiany batonik z masłem orzechowym z pewnością Ci posmakuje! Wykonany według poniższych wskazówek deser to świetna propozycja na przekąskę zjedzoną po treningu, w trakcie podróży, czy przerwie od pracy – wybór należy do Ciebie!

Kategorie









Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
12
|
łyżek płatków owsianych
120 g
|
4
|
łyżeczki masła orzechowego
40 g
|
3
|
łyżki odżywki białkowej
30 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki blendujemy na gęstą masę. Jeśli masa jest zbyt gęsta do blendowania, dodajemy odrobinę mleka.
Przekładamy masę do foremki o wymiarach około 20×10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Równo ugniatamy i wygładzamy powierzchnię. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na co najmniej 40 minut (lub dłużej, aby batoniki były bardziej zwarte).
Po wyjęciu z lodówki kroimy małe batoniki. Smacznego!