![Owsiano-żytnie batoniki z miodem i czekoladą](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/29132926/004A4902-rotated.jpg)
Owsiano-żytnie batoniki z miodem i czekoladą
Czy wiesz, że fit-batoniki możesz wykonać samodzielnie? Powiemy więcej — możesz je przygotować bez większych trudności! Wypróbuj nasz przepis na owsiano-żytnie batoniki z miodem i czekoladą, a przekonasz się, że tworzenie własnych fit-słodyczy to sama przyjemność. Tak przygotowane batoniki to maksimum smaku i dopasowania do preferencji — spróbuj, a pokochasz ich smak!
![Owsiano-żytnie batoniki z miodem i czekoladą](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/29132911/004A371615-1.png)
Kategorie
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez nabiału](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
10
|
łyżek płatków owsianych górskich
100 g
|
4
|
łyżki płatków żytnich
40 g
|
50 g
|
żurawiny suszonej
|
0,4
|
sztuki czekolady gorzkiej
40 g
|
4
|
łyżeczki miodu
48 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do miseczki wsypujemy: płatki, żurawinę, posiekaną czekoladę, miód, wlewamy 120 ml wody. Mieszamy.
Masę przekładamy do keksówki o wymiarach 10 cm x 30 cm.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, w trybie góra-dół przez 20 minut.
Studzimy i kroimy na batoniki. Smacznego!