
Ciasto marchewkowe z cynamonem
Czy istnieje lepszy deser na chłodne, zimowe wieczory niż ciasto marchewkowe z cynamonem? Z naszym przepisem, to klasyczne ciasto nie tylko smakuje świetnie, ale jest również idealnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą ograniczyć cukier w swojej diecie. Deser ten, swój słodki smak zawdzięcza niskokalorycznemu ksylitolowi, zaś dodatek cynamonu i imbiru sprawia, że ciasto jest delikatnie rozgrzewające – idealne, gdy na dworze panują iście arktyczna temperatury!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru soku.
Olej łączymy z ksylitolem, siemieniem lnianym i blendujemy.
Mąkę łączymy z przyprawami i solą. Łączymy suche i mokre składniki oraz marchew. Mieszamy i całość przekładamy do formy około 20 cm x 20 cm.
Ciasto pieczemy przez 45 minut z opcją góra/dół w 180 stopniach lub do momentu, aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
