
Chlebek bananowy z kakao i orzechami
Czy słyszałeś, że słodycze stanowią produkt zakazany na diecie? Nic bardziej mylnego! Chlebek bananowy z kakao i orzechami z naszego przepisu jest idealnym przykładem na to, że odpowiednio przygotowane słodkości są dozwolone również dla osób, które marzą o utracie zbędnych kilogramów. Pełnoziarnista mąka to skarbnica błonnika oraz składników mineralnych i witamin, zaś ksylitol zapewnia naszemu chlebkowi słodki smak, nie dostarczając jednocześnie ogromnych ilości dodatkowych kalorii!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki bananów
240 g
|
10
|
łyżeczek erytrolu
50 g
|
20
|
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
|
0,8
|
szklanki mleka roślinnego
200 g
|
12
|
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
|
0,5
|
łyżki kakao
5 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1,5
|
łyżeczki proszku do pieczenia,
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki suche łączymy ze sobą w misce i odstawiamy.
Wszystkie składniki mokre blendujemy i wlewamy do składników suchych.
Krótko mieszamy i przekładamy do formy keksowej (wymiary: 35 × 12 × 10). Pieczemy 45 minut w 180 stopniach, tryb góra-dół lub do suchego patyczka. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
