Chlebek bananowy z kakao i orzechami

Czy słyszałeś, że słodycze stanowią produkt zakazany na diecie? Nic bardziej mylnego! Chlebek bananowy z kakao i orzechami z naszego przepisu jest idealnym przykładem na to, że odpowiednio przygotowane słodkości są dozwolone również dla osób, które marzą o utracie zbędnych kilogramów. Pełnoziarnista mąka to skarbnica błonnika oraz składników mineralnych i witamin, zaś ksylitol zapewnia naszemu chlebkowi słodki smak, nie dostarczając jednocześnie ogromnych ilości dodatkowych kalorii!

5 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,75/5
(z 4 ocen)
Chlebek bananowy z kakao i orzechami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

457 kcal Kalorie
8 g Białko
17 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
166 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bananów
240 g
6
łyżek ksylitolu
90 g
20
łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej
300 g
0,8
szklanki mleka roślinnego
200 g
12
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
0,5
łyżki kakao
5 g
30 g
 orzechów włoskich
1,5
łyżeczki proszku do pieczenia,
6 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

457 kcal Kalorie
8 g Białko
17 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
166 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki suche łączymy ze sobą w misce i odstawiamy.

2

Wszystkie składniki mokre blendujemy i wlewamy do składników suchych.

3

Krótko mieszamy i przekładamy do formy keksowej (wymiary: 35 × 12 × 10). Pieczemy 45 minut w 180 stopniach lub do momentu, aż wykałaczka wbita w ciasto będzie sucha.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?