
Chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej
Lubisz chleb w każdej postaci? Proponuję Ci przepis na domowy chlebek z komosy ryżowej i kaszy jaglanej, który znakomicie będzie się nadawał na przyrządzone kanapeczki bądź dodatek do różnych past i nie tylko. Wypróbuj, a poznasz niepowtarzalny smak pieczywa.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Moczymy w wodzie przez cały dzień kaszę jaglaną i komosę ryżową. Następnie przepłukujemy, nalewamy nowej wody i znów moczymy zostawiając na noc
Rozgrzewamy piekarnik na 160 stopni
Odsączamy kasze i przepłukujemy przez sitko z drobnymi dziurkami
Babkę jajowatą zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 10 minut
Wszystkie składniki mieszamy razem i blendujemy
Masę przekładamy do formy silikonowej lub wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika
Pieczemy 90 minut, po 45 minutach chlebek wyciągamy i dziurkujemy widelcem wierzch. Wstawiamy na kolejne 45 minut
Cieszymy się pysznym smakiem domowego chleba. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
