Owsianka z Inką

Owsianka z Inką

Jak urozmaicić z pozoru zwyczajny przepis? Czasami wystarczy jeden składnik! A dowodem jest nasza owsianka z inką. W prawdziwie gwiazdorskiej roli występuje tu kawa zbożowa, wielu z nas kojarząca się z czasami dzieciństwa. Dzięki niej owsianka zyskuje niepowtarzalny, wyrazisty smak i kawowy aromat. Całość dopełniają jeszcze słodki miód, soczyste maliny i chrupiące orzechy – czyli solidna dawka energii na dobry początek dnia. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Owsianka z Inką
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

341 kcal Kalorie
20 g Białko
12 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
83 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
6
łyżek płatków owsianych
60 g
0,8
szklanki mleka
200 g
1
łyżeczka kawy zbożowej Inka
2,5 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
łyżeczka miodu
12 g
30 g
 mieszanki orzechów
100 g
 malin
50 g
 jeżyn

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

341 kcal Kalorie
20 g Białko
12 g Tłuszcze
44 g Węglowodany
83 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Płatki gotujemy w mleku do miękkości. Płatki możemy również zalać gorącym mlekiem i pozostawić, aż zmiękną.

2

Dodajemy Inkę, skyr i miód. Mieszamy.

3

Owsiankę podajemy z owocami i orzechami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.