
Owsianka z Inką
Jak urozmaicić z pozoru zwyczajny przepis? Czasami wystarczy jeden składnik! A dowodem jest nasza owsianka z inką. W prawdziwie gwiazdorskiej roli występuje tu kawa zbożowa, wielu z nas kojarząca się z czasami dzieciństwa. Dzięki niej owsianka zyskuje niepowtarzalny, wyrazisty smak i kawowy aromat. Całość dopełniają jeszcze słodki miód, soczyste maliny i chrupiące orzechy – czyli solidna dawka energii na dobry początek dnia. Koniecznie wypróbuj!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
6
|
łyżek płatków owsianych
60 g
|
0,8
|
szklanki mleka
200 g
|
1
|
łyżeczka kawy zbożowej Inka
2,5 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
30 g
|
mieszanki orzechów
|
100 g
|
malin
|
50 g
|
jeżyn
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki gotujemy w mleku do miękkości. Płatki możemy również zalać gorącym mlekiem i pozostawić, aż zmiękną.
Dodajemy Inkę, skyr i miód. Mieszamy.
Owsiankę podajemy z owocami i orzechami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.