
Owsiane ciasteczka z mango

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
406
kcal
Kalorie
12
g
Białko
20
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
100
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
10
łyżek płatków owsianych błyskawicznych
100 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
0,5
łyżeczki proszku do pieczenia
2 g
5
łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej
50 g
5
łyżek migdałów drobno posiekanych lub płatków
50 g
1
sztuka jajka
56 g
1
łyżeczka miodu
12 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
0,4
sztuki świeżego mango
120 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
406
kcal
Kalorie
12
g
Białko
20
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
100
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Płatki owsiane, proszek do pieczenia, mąkę, migdały oraz erytrol dodajemy do miski i łączymy ze sobą
2
Kroimy mango w drobną kostkę
3
Dodajemy do suchych składników jajko, olej, miód oraz pokrojone mango i dobrze mieszamy
4
Formujemy cienki wałek ze składników, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na 20 minut
5
Wyjmujemy ciasto z lodówki, wykładamy blaszkę papierem do pieczenia, ciasto dzielimy krojąc wałek na 16 części
6
Układamy ciastka na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
