Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .*
Sprawdź ofertę.
Owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem

Owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem

Czy wiesz, że idealny “fit-batonik” wcale nie musi pochodzić ze sklepowej półki? Wykonane z poniższego przepisu, owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem są na to najlepszym dowodem! Ta pyszna, chrupiąca przekąska, to perfekcyjne połączenie bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe orzechów, wysokobłonnikowych płatków owsianych, pełnowartościowego białka mleka oraz gorzkiej czekolady – spróbuj koniecznie, a pokochasz ich nieoczywisty smak!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,91/5
(z 11 ocen)
Owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

659 kcal Kalorie
20 g Białko
36 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
94 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
5
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
10 g
 orzeszków arachidowych
1,5
łyżeczki masła orzechowego
15 g
0,3
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
1
łyżeczka miodu
12 g
10 g
 płatków migdałowych
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
80 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

659 kcal Kalorie
20 g Białko
36 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
94 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Orzechy oraz czekoladę siekamy na drobne kawałki.

2

Na suchą patelnię wsypujemy płatki owsiane i prażymy je na średnim ogniu, bez przykrycia, przez około 3–4 minuty, aż lekko się zrumienią i zaczną wydzielać orzechowy zapach. Odstawiamy do przestudzenia.

3

Do miski przekładamy przestudzone płatki owsiane, dodajemy orzechy arachidowe, płatki migdałów, gorzką czekoladę, masło orzechowe, miód oraz jogurt.

4

Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą i powstanie gęsta, lepka masa. Zwilżamy dłonie zimną wodą i formujemy batoniki dowolnego kształtu.

5

Układamy batoniki na desce lub talerzu wyłożonym papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki na noc, aby masa dobrze stężała.

6

Następnego dnia batoniki są gotowe do spożycia.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera