Owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem
Czy wiesz, że idealny “fit-batonik” wcale nie musi pochodzić ze sklepowej półki? Wykonane z poniższego przepisu, owsiane batoniki z czekoladą, orzechami arachidowymi i miodem są na to najlepszym dowodem! Ta pyszna, chrupiąca przekąska, to perfekcyjne połączenie bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe orzechów, wysokobłonnikowych płatków owsianych, pełnowartościowego białka mleka oraz gorzkiej czekolady – spróbuj koniecznie, a pokochasz ich nieoczywisty smak!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
659
kcal
Kalorie
20
g
Białko
36
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
94
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
10 g
|
orzeszków arachidowych
|
1,5
|
łyżeczki masła orzechowego
15 g
|
0,3
|
sztuki gorzkiej czekolady
30 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
10 g
|
płatków migdałowych
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
659
kcal
Kalorie
20
g
Białko
36
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
94
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Orzechy i czekoladę siekamy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą i formujemy batoniki.
2
Batoniki pozostawiamy na noc w lodówce i delektujemy się nimi na drugi dzień. Smacznego!