Owoce pod kruszonką
Fani słodko-kwaśnych deserów łączcie się! Należysz do tej grupy? Nasze owoce pod kruszonką są właśnie dla Ciebie! Ten idealnie orzeźwiający, letni deser to połączenie słodkich truskawek, kwaśnego rabarbaru i owsianej kruszonki. Uwaga, ostrzegamy: znika z talerza w ekspresowym tempie. Spróbuj koniecznie i zakochaj się od pierwszego kęsa!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
400 g
|
truskawek
|
4,5
|
łodygi rabarbaru
500 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
0,5
|
łyżki mąki ziemniaczanej
5 g
|
kruszonka: |
|
3
|
łyżeczki margaryny
15 g
|
6
|
łyżeczek erytrolu
30 g
|
4
|
łyżki płatków owsianych
40 g
|
1,3
|
łyżki mąki pełnoziarnistej
20 g
|
2
|
szczypty soli
0,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół.
Owoce kroimy na mniejsze kawałki, umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Zasypujemy erytrolem i mąką ziemniaczaną, odstawiamy.
W misce mieszamy ze sobą składniki kruszonki i posypujemy nią owoce.
Pieczemy przez mniej więcej 30 minut, aż kruszonka się zarumieni. Smacznego!