Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Omlet to pożywne danie śniadaniowe, którego sposób podania ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Podany poniżej przepis na omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to klasyczna wersja tego kultowego posiłku, o pełnowartościowym składzie i perfekcyjnym połączeniu wyrazistego smaku łososia, z kwaskowatymi warzywami. Idealnie sprawdzi się również jako kolacja lub wytrawny podwieczorek!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
łososia wędzonego
|
25 g
|
szpinaku
|
3
|
sztuki jajek kurzych
168 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
1
|
łyżeczka oleju
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka mieszamy ze sobą i dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
Na patelni podgrzewamy na oleju połówki pomidorków oraz szpinak.
Rybę drobno siekamy.
Na patelnię wlewamy jajka. Zmniejszamy moc palnika i smażymy pod przykryciem do ścięcia jajek.
Omlet przekładamy na talerz. Posypujemy kawałkami łososia. Smacznego!