Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Omlet to pożywne danie śniadaniowe, którego sposób podania ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Podany poniżej przepis na omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to klasyczna wersja tego kultowego posiłku, o pełnowartościowym składzie i perfekcyjnym połączeniu wyrazistego smaku łososia, z kwaskowatymi warzywami. Idealnie sprawdzi się również jako kolacja lub wytrawny podwieczorek!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Low fodmap Low fodmap
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

390 kcal Kalorie
34 g Białko
26 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
1052 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
50 g
 łososia wędzonego
25 g
 szpinaku
3
sztuki jajek kurzych
168 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
1
łyżeczka oleju
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

390 kcal Kalorie
34 g Białko
26 g Tłuszcze
5 g Węglowodany
1052 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka mieszamy ze sobą i dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

2

Na patelni podgrzewamy na oleju połówki pomidorków oraz szpinak.

3

Rybę drobno siekamy.

4

Na patelnię wlewamy jajka. Zmniejszamy moc palnika i smażymy pod przykryciem do ścięcia jajek.

5

Omlet przekładamy na talerz. Posypujemy kawałkami łososia. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.