 
      Omlet z kurczakiem i brokułami
Szukasz śniadania, które dostarczy Ci solidnej dawki energii, by dobrze zacząć dzień? A może lubisz sycące kolacje, dzięki którym rano nie czujesz wilczego głodu? Omlet z kurczakiem i brokułami będzie strzałem w dziesiątkę! Sekretem tego szybkiego posiłku low carb jest dodatek mocy warzyw i podwójnej porcji białka – z jajka i z kurczaka. W efekcie powstaje danie, które zaspokaja apetyt na długo, a do tego świetnie smakuje. Koniecznie wypróbuj!
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            4
           | 
              sztuki jajek
             
                224 g
               | 
| 
            100 g 
           | 
               mięsa z piersi kurczaka 
             | 
| 
            100 g 
           | 
               brokuła
             | 
| 
            1
           | 
              sztuka marchewki
             
                80 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              sztuki cebuli
             
                40 g
               | 
| 
            1
           | 
              ząbek czosnku
             
                6 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka oliwy z oliwek
             
                5 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka papryki slodkiej
             
                3 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta soli
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta pieprzu
             
                0,25 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajka rozkłócamy w miseczce. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Kurczaka, cebulę, marchew i czosnek kroimy w kostkę, brokuła kroimy na małe różyczki.
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Podsmażamy mięso i warzywa.
Do miękkich warzyw i mięsa wlewamy masę jajeczną. Smażymy na niewielkim ogniu do ścięcia smażonej strony.
Obracamy i smażymy drugą stronę do ścięcia. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        