Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują

Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują

Ten przepisz to istne niebo w gębie! Do tego ciekawa propozycja na wykorzystanie tofu w zaskakujący sposób. Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują smakują obłędnie — musisz koniecznie nadrobić zaległości i przygotować je na Swoje kolejne śniadanie. Poranek od razu będzie przyjemniejszy.

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,76/5
(z 17 ocen)
Naleśniki z waniliowym serem z tofu, ananasem i marakują
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

410 kcal Kalorie
12 g Białko
11 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
95 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
3
łyżki ksylitolu
45 g
0,6
szklanki mleka roślinnego
150 g
6,5
łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
65 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
240 g
 ananasa świeżego
2
sztuki marakui
60 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

410 kcal Kalorie
12 g Białko
11 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
95 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tofu miksujemy z łyżką mleka roślinnego, ekstraktem waniliowym i ksylitolem.

2

Zmiksowany twarożek mieszamy z pokrojonym ananasem.

3

Przygotowujemy ciasto na naleśniki: miksujemy na gładką masę mleko, mąkę, olej i sól.

4

Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i za pomocą ręcznika papierowego rozprowadzamy ją po całej patelni, aby ją natłuścić. Patelnię rozgrzewamy mocno na palniku i wylewamy na nią cienką warstwę ciasta. Naleśnik przekładamy na drugą stronę gdy ciasto się zetnie i lekko zarumieni.

5

Na usmażony naleśnik nakładamy twarożek z tofu i pokrojonym ananasem. Zawijamy i polewamy marakują.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.