Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Naleśniki z kremem czekoladowym

Naleśniki z kremem czekoladowym

To idealny przepis na niestandardowe naleśniki z kremem czekoladowym na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, ale również chrupiące. Bardzo łatwe w smażeniu, ponieważ nie przywierają do patelni.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,26/5
(z 42 ocen)
Naleśniki z kremem czekoladowym
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

833 kcal Kalorie
22 g Białko
45 g Tłuszcze
89 g Węglowodany
197 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

1
sztuka jajka kurzego
56 g
4
łyżki mąki pełnoziarnistej
60 g
0,4
szklanki wody gazowanej
100 g
1
szczypta soli
0,25 g

Krem czekoladowy:

40 g
 orzechów laskowych (wcześniej namoczonych)
40 g
 suszonych daktyli (wcześniej namoczonych)
1,5
łyżki kakao
15 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

833 kcal Kalorie
22 g Białko
45 g Tłuszcze
89 g Węglowodany
197 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajko, wodę i sól. Miksujemy na gładkie ciasto.

2

Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej, posmarowanej olejem.

3

Przewracamy na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty.

4

Wszystkie składniki na krem blendujemy na gładką masę. Gotowym kremem smarujemy naleśniki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.