Mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki
Marchewka to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw. A wszystko dlatego, że idealnie sprawdzi się zarówno na słono, do surówek, sałatek czy zup, jak i…na słodko. Możesz jej użyć do ciasta, owsianki, a także do smoothie. Dowód? Nasz mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki! Ten prosty, szybki koktajl to przede wszystkim mega dawka beta-karotenu, który działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie i poprawia stan skóry. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
516
kcal
Kalorie
29
g
Białko
17
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
387
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
|
szklanka mleka
250 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
2
|
sztuki brzoskwini
180 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
2
|
łyżki płatków owsianych
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
516
kcal
Kalorie
29
g
Białko
17
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
387
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Marchew i owoce myjemy, obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
2
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę, w razie konieczności dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.