Mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki

Mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki

Marchewka to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw. A wszystko dlatego, że idealnie sprawdzi się zarówno na słono, do surówek, sałatek czy zup, jak i…na słodko. Możesz jej użyć do ciasta, owsianki, a także do smoothie. Dowód? Nasz mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki! Ten prosty, szybki koktajl to przede wszystkim mega dawka beta-karotenu, który działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie i poprawia stan skóry. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

516 kcal Kalorie
29 g Białko
17 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
387 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
szklanka mleka
250 g
2
łyżki odżywki białkowej
20 g
1
sztuka marchewki
80 g
2
sztuki brzoskwini
180 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
2
łyżki płatków owsianych
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

516 kcal Kalorie
29 g Białko
17 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
387 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Marchew i owoce myjemy, obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić na 10-15 minut do namięknięcia.

2

Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę, w razie konieczności dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.