Mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki
Marchewka to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw. A wszystko dlatego, że idealnie sprawdzi się zarówno na słono, do surówek, sałatek czy zup, jak i…na słodko. Możesz jej użyć do ciasta, owsianki, a także do smoothie. Dowód? Nasz mleczny koktajl z brzoskwini i marchewki! Ten prosty, szybki koktajl to przede wszystkim mega dawka beta-karotenu, który działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie i poprawia stan skóry. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
szklanka mleka
250 g
|
2
|
łyżki odżywki białkowej
20 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
2
|
sztuki brzoskwini
180 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
2
|
łyżki płatków owsianych
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Marchew i owoce myjemy, obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Płatki możemy wcześniej zalać ciepłą wodą (ok. 1 cm ponad wysokość płatków) i pozostawić na 10-15 minut do namięknięcia.
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę, w razie konieczności dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.