
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw, jednak wielu osobom smakuje jedynie jako dodatek. Mam dla Ciebie idealny przepis na makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Jest to pożywne danie, które jest idealnym posiłkiem na obiad.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
makaronu tagiatelle
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
100 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
0,1
|
opakowania mleczka kokosowego
50 g
|
8
|
garści szpinaku baby
200 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente.
Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy pokrojoną pierś z kurczaka. Dodajemy starty czosnek i przyprawy, smażymy około 5 minut.
Dodajemy szpinak, a gdy zmniejszy objętość, wlewamy mleczko kokosowe.
Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
Układamy na talerzu i delektujemy się smakiem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
