Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mleczkiem kokosowym

Szpinak jest jednym z najzdrowszych warzyw, jednak wielu osobom smakuje jedynie jako dodatek. Mam dla Ciebie idealny przepis na makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Jest to pożywne danie, które jest idealnym posiłkiem na obiad.

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 114 ocen)
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

480 kcal Kalorie
34 g Białko
19 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
215 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
50 g
 makaronu tagiatelle
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
100 g
 mięsa z piersi kurczaka
0,1
opakowania mleczka kokosowego
50 g
8
garści szpinaku baby
200 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka czosnku granulowanego
1 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

480 kcal Kalorie
34 g Białko
19 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
215 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente

2

Na patelni smażymy pokrojoną pierś z kurczaka

3

Dodajemy starty czosnek i przyprawy, smażymy około 5 minut

4

Dodajemy szpinak i smażymy mieszając

5

Wlewamy mleczko kokosowe

6

Ugotowany i odcedzony makaron dodajemy na patelnie. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy całość

7

Układamy na talerzu i delektujemy się smakiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?