
Makaron z wędzonym tofu, pieczarkami i cukinią
Szukasz pomysłu na smaczne dodatki do ulubionego makaronu? Pomysłów mamy wiele, ale tym wybór padł na makaron z wędzonym tofu, pieczarkami i cukinią. Smaki doskonale się uzupełniają, a unoszący się aromat sprawi, że danie to zagości w Twoim menu zdecydowanie na dłużej. Smacznego!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
makaronu fussilli
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
10
|
sztuk pieczarek
200 g
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
1
|
opakowanie tofu wędzonego
180 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone pieczarki, cukinię paprykę i smażymy jeszcze przez 5-7 minut.
Tofu kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Przyprawiamy papryką wędzoną.
Do warzyw dodajemy makaron, dolewamy około 50 ml wody z gotowania makaronu, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
