Makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem

Makaron z rybą? Dlaczego nie! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem, a przekonasz się, że jest to bardzo udane połączenie, pełne niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

617 kcal Kalorie
42 g Białko
11 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
242 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
1
szklanka makaronu pełnoziarnistego
100 g
3
porcje wędzonego pstrąga
90 g
2
garści szpinaku
50 g
5
łyżek jogurtu naturalnego
100 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

617 kcal Kalorie
42 g Białko
11 g Tłuszcze
82 g Węglowodany
242 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Na rozgrzanej patelni z oliwą, dusimy cebulkę i czosnek.

2

Do zeszklonych warzyw dodajemy wędzonego pstrąga i chwilę dusimy wszystko razem.

3

Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.

4

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do rondla.
Do garnka z makaronem, wrzucamy wcześniej uduszone warzywa z pstrągiem i świeży szpinak.

5

Do makaronu z warzywami i pstrągiem dodajemy jogurt. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?