Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Makaron z wędzonym pstrągiem w delikatnym dipie jogurtowym

Makaron z wędzonym pstrągiem w delikatnym dipie jogurtowym

Makaron z rybą? Dlaczego nie! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem, a przekonasz się, że jest to bardzo udane połączenie, pełne niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makaron z wędzonym pstrągiem w delikatnym dipie jogurtowym
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

623 kcal Kalorie
44 g Białko
11 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
246 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu pełnoziarnistego
100 g
 wędzonego pstrąga
50 g
 szpinaku
0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

623 kcal Kalorie
44 g Białko
11 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
246 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej patelni z oliwą, dusimy posiekaną cebulkę i czosnek.

3

Do zeszklonych warzyw dodajemy wędzonego pstrąga i chwilę dusimy wszystko razem.

4

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do rondla.
Do garnka z makaronem, wrzucamy wcześniej uduszone warzywa z pstrągiem i świeży szpinak.

5

Dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.