Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem

Makaron z rybą? Dlaczego nie! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem, a przekonasz się, że jest to bardzo udane połączenie, pełne niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makaron z wędzonym pstrągiem i szpinakiem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Low fat Low fat
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

623 kcal Kalorie
44 g Białko
11 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
246 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu pełnoziarnistego
100 g
 wędzonego pstrąga
2
garści szpinaku
50 g
0,3
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

623 kcal Kalorie
44 g Białko
11 g Tłuszcze
80 g Węglowodany
246 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.

2

Na rozgrzanej patelni z oliwą, dusimy posiekaną cebulkę i czosnek.

3

Do zeszklonych warzyw dodajemy wędzonego pstrąga i chwilę dusimy wszystko razem.

4

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do rondla.
Do garnka z makaronem, wrzucamy wcześniej uduszone warzywa z pstrągiem i świeży szpinak.

5

Dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?