Makaron z waniliowym twarożkiem i truskawkami
Makaron z serem i truskawkami to dla wielu z nas kwintesencja smaku lata. My przygotowaliśmy przepis na to klasyczne letnie danie w wersji fit — na bazie makaronu pełnoziarnistego i bez dodatku cukru. Spróbuj i ciesz się smakiem dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. W końcu lato nie będzie trwać wiecznie! ;)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
679
kcal
Kalorie
41
g
Białko
11
g
Tłuszcze
106
g
Węglowodany
145
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
1
|
opakowanie twarogu półtłustego
250 g
|
0,5
|
szklanki mleka
125 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
500 g
|
truskawek
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
679
kcal
Kalorie
41
g
Białko
11
g
Tłuszcze
106
g
Węglowodany
145
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzamy.
2
Ser łączymy z mlekiem i ekstraktem waniliowym oraz jedną łyżką ksylitolu.
3
Truskawki myjemy, kroimy i posypujemy ksylitolem, mieszamy.
4
Makaron mieszamy z serem, wykładamy na talerz. Na górę kładziemy truskawki. Smacznego!