Makaron z waniliowym twarożkiem i truskawkami

Makaron z waniliowym twarożkiem i truskawkami

Makaron z serem i truskawkami to dla wielu z nas kwintesencja smaku lata. My przygotowaliśmy przepis na to klasyczne letnie danie w wersji fit — na bazie makaronu pełnoziarnistego i bez dodatku cukru. Spróbuj i ciesz się smakiem dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. W końcu lato nie będzie trwać wiecznie! ;)

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,73/5
(z 48 ocen)
Makaron z waniliowym twarożkiem i truskawkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

679 kcal Kalorie
41 g Białko
11 g Tłuszcze
106 g Węglowodany
145 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
200 g
 makaronu pełnoziarnistego
1
opakowanie twarogu półtłustego
250 g
0,5
szklanki mleka
125 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
500 g
 truskawek
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
1
szczypta soli
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

679 kcal Kalorie
41 g Białko
11 g Tłuszcze
106 g Węglowodany
145 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzamy.

2

Ser łączymy z mlekiem i ekstraktem waniliowym oraz jedną łyżką ksylitolu.

3

Truskawki myjemy, kroimy i posypujemy ksylitolem, mieszamy.

4

Makaron mieszamy z serem, wykładamy na talerz. Na górę kładziemy truskawki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.